7.-12. klases skolēnu ekskursija

Šā gada 27. aprīlī mūsu skolas 7.- 12. klases skolēni devās uz Ventspili, kur programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja Ventspils digitālo centru VIZIUM. Skolēni piedalījās dažādās audiovizuālajās  darbnīcās, kurās apguva vai papildināja prasmes, veidojot vizuāla vai audiovizuāla satura informāciju.

“Mācījāmies gan veidot filmu no bildēm- atdzīvināt ilustrācijas, gan montēt video,” pastāstīja Aleksandrs. Šīs nodarbības īpaši patika skolēniem, kuriem aizraušanās  ar dažādu digitālo rīku izmantošnu gan mācību, gan izklaides nolūkos nav sveša arī ikdienā.

“Datorgrafikas darbnīcā” un “Digitālajā foto darbnīcā” 7.-9. klases skolēni atdzīvināja zīmētu tēlu, “Digitālajā video darbnīcā” 10.-12. klases skolēniem bija iespēja veidot video filmiņu. “Noderēs mācībām, veidojot multimodālus tekstus latviešu valodā,” atzina vidusskolēni.

Pēc nodarbībām atraktīvā gida Dāvja pavadībā skolēni iepazinās ar pilsētas ievērojamākajām apskates vietām, piemēram, Livonijas ordeņa pili, Amatu māju, Nabagu ielu, un uzzināja ne tikai daudz vēsturisku faktu, bet arī to, kā pilsēta attīstās mūsdienās- ar tikai Ventspilij raksturīgajām strūklakām, skaisto koncertzāli, Ostas ielas Promenādi.

Jaunām zināšanām, prasmēm un iespaidiem piepildīta diena!